Lisa (Schotse herdershond)

Naam: Lisa
Ras : Schotse Herdershond
Geboortedatum : 4 jaar
Geslacht : Teef
Gecastreerd/gesteriliseerd : Nee
Kleur : Sable

Kan met andere honden : Ja
Kan met katten : Ja
Kan met kleine kinderen : Nee
Kan met grote kinderen : Ja
Kan alleen zijn : Moet worden opgebouwd
Kan mee in de auto : Ja
Medisch : Pancreasinsufficiëntie
Overig : Dieetvoer i.v.m. pancreas

Lisa is een prachtige verschijning — een intelligente dame met een schrander uiterlijk! Deze Schotse Herdershond heeft het geluk gehad dat ze is opgevangen door een dierenartsassistente nadat ze voor euthanasie bij de dierenarts was aangeboden. Zij heeft Lisa opgevangen met de bedoeling voor haar een nieuw thuis te zoeken. Omdat Lisa toch nog extra training kon gebruiken om haar succesvol te plaatsen, is ze bij Pack Leader Training & Transformation Center intern gekomen.
Lisa is in het begin een beetje afwachtend van aard. Maar ga je even rustig zitten en geef je haar wat tijd om te wennen, dan kruipt ze stiekem steeds wat dichter naar je toe. Om uiteindelijk gezellig tegen je aan te komen zitten!
Een van de vrijwilligsters die regelmatig met haar uit wandelen gaat heeft ook al ontdekt dat Lisa fantastisch kan apporteren! Een werklustig dametje dus die wel van een spelletje houdt!
De reden dat ze voor extra training intern is gekomen is dat ze een gevoelige aard heeft. Op dagelijkse geluiden in en rond het huis reageerde ze te alert, waardoor er lastig rust in haar was te krijgen. Uit deze gespannenheid heeft ze daarom verschillende malen gebeten. Lisa is verder heel goed te benaderen, ze kan probleemloos mee uit genomen worden en ze laat ook haar vachtverzorging goed toe. Alleen het borstelen van haar staart vindt ze nog een beetje vervelend.
Een ander punt waarop er met haar is getraind is de omgang met andere honden. Dat vond ze erg moeilijk en ze was gewoon om soms uit te vallen naar soortgenoten. Inmiddels heeft ze veel geleerd in de omgang met reuen, en ook met andere teefjes, mits deze niet te zelfverzekerd van aard zijn. Lisa is overigens gewend om met katten samen te leven, dat is geen enkel probleem!
Qua gezondheid is er wel een aandachtspuntje: vanwege een pancreasinsufficiëntie krijgt Lisa speciaal voer. In combinatie met een voedingssupplement doet ze het daar prima op! Het vormt geen enkele belemmering om samen met Lisa een vorstelijk leven tegemoet te gaan!
Heb je belangstelling voor Lisa, dan ontmoeten we je graag voor een kennismaking! Daarvoor kan worden gemaild naar info@stichtingpart.nl. Het Pack Leader Animal Rescue Team vertelt je graag meer over haar!
Kijk ook op http://www.stichtingpart.nl


Hoe Laat Ik Kippen Aan Elkaar Wennen


Lees meer over Hoe laat ik kippen aan elkaar wennen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login