Iets ophangen aan een holle wand

Om iets aan een wand van gipsplaten te hangen doe je er goed aan om dat niet enkel te doen d.m.v een spijker in de wand te slaan of zomaar een schroef erin te draaien. Fabian legt uit hoe je het beste iets stevig aan een holle wand kan bevestigen met een hollewandplug, gipswandplug of hollewandanker.

► Kijk voor ons assortiment op
http://www.hornbach.nl/assortiment
► Deel je project op
https://nl-nl.facebook.com/hornbach.nl

Transscript
Voice-over: In een wand van gipsplaten kun je niet simpelweg een spijker slaan of schroef draaien om iets op te hangen. Gips is zo poreus dat daar geen grip in zit. En voor je het weet ligt dat fotolijstje met je trouwfoto kapot op de grond. Nah, daar wordt moeder de vrouw niet blij van.
Fabian: Toch kunnen we aan een holle wand best veel ophangen. In verschillende gewichtsklassen.
Daarvoor gebruiken we de hollewandplug, de gipswandplug en de hollewandanker. Alle drie gebruiken we ze voor een andere toepassing.
Voice-over: En ik heb zo`n vermoeden dat jij ons gaat vertellen welke je waarvoor kan gebruiken?
Fabian: Precies, dat gaan we doen.
Hollewandpluggen kun je gebruiken voor materialen tot een dikte van 26 mm. De plug die wij vandaag gaan gebruiken is geschikt voor materialen van 13 mm en kan een gewicht van 70 kilo dragen.
Als u het gat geboord heeft knijpt u de plug samen en duwt die in het gat.
Een andere optie is de gipsplaatplug, ‘t voordeel hiervan is dat je niet voor hoeft te boren. Je kan ‘m er in 1 keer inschroeven en hij kan toch nog aanzienlijk wat gewicht dragen. Als de plug goed is aangedraaid kan ie toch nog een gewicht van ongeveer 100 kilo dragen. Voor een kapstok of een fotolijst.
De volgende optie is de hollewandanker. Deze kun je gebruiken voor wanden vanaf 10 mm dik. Is niet bedoeld om te schroeven maar voor bouten en draadlijnen. Door de ring aan te trekken, trek je het anker strak en borg je `m tegen de wand. En zoals je ziet heb ik ook nog een baas met humor.
Video Rating: / 5


Tot Hoe Laat Mag Je Boren


Lees meer over Tot hoe laat mag je boren


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login