IERLAND: Nicola mocht geen abortus

Hoe Laat Je Abortus Plegen

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

Het wordt wel het laatste taboe van Ierland genoemd: abortus. Binnen de EU hebben de Ieren een van de strengste abortuswetgevingen van allemaal. Vrijdag gaan ze naar de stembus om te stemmen over versoepeling. De uitslag is lang niet zeker; vooral in de plattelandsgebieden is de weerstand tegen abortus groot.

Op dit moment is abortus alleen toegestaan als het leven van de moeder in gevaar is. Zelfs na verkrachting geeft de Ierse wet geen toestemming om een zwangerschap voortijdig te beëindigen. Dat alles is vastgelegd in het achtste amendement van de Ierse grondwet. De referendumvraag is daarom of Ieren willen dat dit achtste amendement wordt ingetrokken en wordt vervangen door soepelere wetgeving, waarbij moeders tot 12 weken de mogelijkheid krijgen tot een abortus.

Nicola Cavanagh ondervond negen jaar geleden de strenge wetgeving aan den lijve. Ze kreeg na 19 weken zwangerschap te horen dat haar baby niet levensvatbaar was. → https://nos.nl/l/2233375

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat je abortus plegen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login