Glutenvrije cake bakken

Hoe Laat Je Cake Afkoelen

Op zoek naar een echt lekker glutenvrije cake? Bak deze heerlijke glutenvrije cake met Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel.

Het Zelfrijzend Amandelbakmeel, vind je in het bakschap, bij de andere Koopmans producten. Het product is luchtdicht verpakt, zodat we kunnen garanderen dat het echt glutenvrij is. Daarom heeft dit meel het glutenvrij keurmerk (AOECS norm).

Voor een glutenvrije cake heb je een pak Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel nodig. Verder voeg je zelf 200 g boter of margarine, 200 g suiker en 5 eieren toe.

Vet de cakevorm in of bekleed de vorm met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor. Klop in een beslagkom met de mixer op de hoogste stand de zachte boter en 200 g suiker in een minuut romig. Mix met de mixer op de hoogste stand, één voor één, 2 eieren door de massa. Klop ieder ei een ½ minuut na. Voeg de 200 g Zelfrijzend Amandelbakmeel en de resterende 3 eieren in één keer toe. Daarna mix je het glutenvrije cake beslag nog twee minuten luchtig. Daarna kan het in de cake vorm.

Bak de glutenvrije cake in een uurtje tot 70 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de glutenvrije cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen. En dan is het tijd om te genieten van jouw zelfgebakken glutenvrije cake!

Kijk voor het hele recept op: https://www.koopmans.com/recept/cake-van-zelfrijzend-amandelbakmeel-glutenvrij/
Video Rating: / 5

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe laat je cake afkoelen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login