DJ worden – leren mixen en beatmatchen. Gratis DJ lessen door Tom'E/Edelhouse van Music nation

Tot Hoe Laat Mag Je Muziek Draaien

Als je DJ wilt worden is dit toch wel de leukste les van een DJ cursus. Het leren beatmatchen. Een belangrijke stap als je DJ wilt worden. Soepele overgangen maken kan een feest maken. In deze eerste les gaan we beatmatchen. We leren de muziek op elkaar te leggen.

De eerste stap van een soepel beatmix is het beatmatchen. Het is belangrijk dat je de muziek en de stappen die nodig zijn voor het beatmatchen snapt en onder controle hebt. Beatmatchen is de eerste stap naar beatmixen.

Stappenplan
Oefening 1
Zet op allebei je spelers hetzelfde nummer klaar. Stel je Cue in en zet je pitch en gain gelijk. Tref eigenlijk de voorbereidingen die je normaal gesproken ook zou treffen voor je een nummer instart.

Zet van het nummer wat speelt de fader helemaal omhoog. Het nummer wat je in gaat mixen ergens rond de 7 (70%). Tel met het nummer mee en zet op de juiste tel je nieuwe in te mixen nummer aan. Nu is het luisteren en oefenen met bijsturen. Draai aan je jog wheel om te luisteren wat er gebeurt. Moet er wat bij? Of moet er wat af? Als je de beats op elkaar hebt zitten kun je langzaam je nieuwe nummer vol volume geven en je oude nummer uitfaden.

Probeer het uitfaden precies op het einde van een bepaald blokje te laten eindigen. Dit voelt het meest natuurlijk en is ook iets wat je eind van dit hoofdstuk moet kunnen.

Als je dit bijsturen, instarten en faden onder de knie hebt gaan we door naar oefening 2.

Oefening 2
Pak twee verschillende nummers en probeer hetzelfde als bovenstaande opdracht te doen. Bereid je nummers voor door te cue’en, gainen en pitchen. Nu komt er een stukje BPM bij kijken, zet je BPM gelijk. Fader nummer wat speelt vol aan, fader nieuwe nummer op 7.

Wacht op het outro van je nummer wat speelt, zet je nieuwe nummer. Nu mag je je nummer weer op elkaar leggen door te draaien aan je jog wheel. Doe dit keer op keer, spoel stukje terug en probeer het opnieuw als het niet lukt. Hou vol! Het is veel oefenen en valt misschien niet mee maar je zult het onder de knie krijgen!

Maak je mix af en fade op de juiste momenten. Let er op dat je het faden niet te snel maar ook niet te langzaam doet. Dit ga je vanzelf aanvoelen. Tel de blokjes mee in je hoofd en begrijp de nummers die je draait. Dan zul je vanzelf aanvoelen of je iets sneller of iets langzamer zult moeten gaan faden.

Challenge
Draai 3 nummers achter elkaar. Doe of je live draait en maak je overgangen. Stop niet, spoel niet terug maar leer van wat je goed en fout doet. Draai deze korte setjes een paar keer tot je weet hoe je de mixen op welke momenten moet maken. Dat geeft een patij voldoening, of niet?!

Deze video’s worden je gratis aangeboden door Music nation. Maak een gratis account aan op de website om toegang te krijgen tot de hele online DJ cursus. Daarbij zie je de complete les en krijg je een leuk extraatje via de website in de les, even snel doen dus!!
Music nation web: https://www.musicnation.nl
Insta Tom’E/Edelhouse: https://www.instagram.com/tommyedelbroek
Facebook: https://www.facebook.com/DJEdelhouse/

Ben je als DJ op zoek naar optredens en Gigs? Wordt dan lid van mijn Facebook groep voor DJ’s met 5000+ members!
https://www.facebook.com/groups/162309437299139

Video Rating: / 5


Lees meer over Tot hoe laat mag je muziek draaien


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login