Curriculum Vitae tips: Zo word je uitgenodigd voor een Sollicitatiegesprek

Maak kennis met de Loopbaan BoostCamp; Twee dagen vol met energie, inspiratie, oefeningen, tips, eye-openers, ai-openers, twee lunches en een netwerkdiner voor € 48,-! http://www.loopbaanregisseur.nl/aanmelden

0- Gratis Loopbaan BoostCamp

—————————————————-

In deze economie is het niet raar als een werkgever 250 sollicitaties ontvangt voor een vacature. Stel dat een cv bestaat uit 4 kantjes en een begeleidende brief uit 2 kantjes dan zijn dat 6 pagina’s per persoon. 6 pagina’s maal 250 sollicitanten, dat is een stapel van 1500 vellen papier.

Stel dat een P&O’er zo’n stapel moet nakijken dan gaat deze echt niet de hele stapel minutieus nakijken. Want dat zou een dag kosten. Hoe zorg je nou dat je opvalt in deze stapel?

P&O’ers hebben een vuistregel; Een groot gedeelte van de CV’s ziet er niet uit. Een aantal mensen stuurt een brief alleen maar om een antwoord te krijgen voor het UWV. De helft kan dus al weg.
Van de helft die over blijft voldoet 25% niet aan het profiel, maar die doen een poging want wie niet waagt die niet wint.

Uiteindelijk blijft er dus nog een kleine stapel over die wel binnen het profiel passen en worden er vervolgens nog een stuk of 10 sollicitanten uitgenodigd.

De meeste mensen hebben allemaal dezelfde opmaak van een CV. Zoveel mogelijk informatie op zo min mogelijk papier. Bij een goed CV gaat het om de kunst van het weglaten.

Steeds meer weglaten zodat alleen het hoogst noodzakelijke er staat. Bij de lezer roept dat vragen op en dat is precies de bedoeling want die vragen moeten gesteld worden in een sollicitatiegesprek.

Je kan daarnaast nog werken met een pasfoto. Een werkgever zoekt je toch op via Google en komt zo bij je Facebook pagina terecht. Het aanleveren van een CV met pasfoto heeft het voordeel dat je jezelf presenteert zoals jij dat wil. Jij hebt in de hand hoe je over komt bij de selecteur.

Hou je personalia zo kort mogelijk. Laat alle niet relevante info weg. Hierna ga je verder met je professionele doelstelling. Dat is ongeveer 1 alinea; het vertelt kort en krachtig wie je bent, wat je talenten zijn, wat voor werk je gedaan hebt en wat je daar zo leuk aan vind. Ook vermeld je hier de resultaten die je daarbij hebt gehaald.

De rest van je CV bewijst alleen jou professionele doelstelling als statement.

Als laatste kun je ook een afbeelding erin verwerken van jou grootste talent. Op die manier stop je ziel en beleving in jou CV en kom het dus letterlijk tot leven.

Bij de banen van de laatste 5 jaar, zorg dan dat je daarbij ook je resultaten verteld. Zorg ervoor dat jou plezier en passie uitstraalt. Die 2 samen zorgt voor een ijzersterke combinatie.

Extra tip; Bel met de organisatie voordat je je brief stuurt. Elke baan, elke organisatie kent zijn eigen dynamiek. Er zijn altijd leuke aspecten, maar ook de minder leuke. De zogenaamde bottlenecks. Probeer in het gesprek er achter te komen wat voor iemand ze zoeken om die bottlenecks te tackelen. Als jij dan de extra meerwaarde hebt om dat probleem voor ze op te lossen dan leidt dat geheid tot een uitnodiging.

—————————————-­­————-
Toe aan de volgende stap in je loopbaan?
Meld je aan voor de Gratis 2-daagse LoopbaanTraining!
Klik op http://loopbaanregisseur.nl/aanmelden/
—————————————-­­————-
Meer loopbaantips op:
http://loopbaanregisseur.nl/
—————————————-­­————-
Link met Loopbaanregisseur.nl op
Facebook : https://nl-nl.facebook.com/LoopbaanRegisseur.nl
Twitter: https://twitter.com/loopbaansucces
Google-Plus: https://plus.google.com/+BodoAgterhof
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bodoagterhof


Hoe Laat Ik Mijn Cv Opvallen


Lees meer over Hoe laat ik mijn cv opvallen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login