Cappuccino cake

Hoi allemaal!
In deze video laat ik zien hoe ik mijn (inmiddels) bekende cappuccino cake maak. Verrassend makkelijk, èn lekker.

Wat heb je nodig?
– cakebeslag voor 1 cake (ik gebruikte de koopmansmix)
– 2 eetlepels oploskoffie
– 1 theelepel cacaopoeder (+ extra voor de garnering)
– 1 kopje koude koffie
– 100 gram roomboter
– 100 gram roomkaas
– 80 gram poedersuiker

Hoe maak je het?
Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking (of gebruik je eigen recept voor cake). Los de oploskoffie, en de cacaopoeder op in een paar eetlepels water. Mix dit door de cake. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak op 150 graden (door de lage temperatuur scheurt de cake niet open aan de bovenkant). Laat de cake afkoelen.
Maak ondertussen de roomtopping. Mix de boter met de roomkaas. Voeg de poedersuiker toe en klop zo’n 5 minuten tot een luchtig geheel. Doe (eventueel) in een spuitzak.
Prik met een satéprikker wat gaatjes in de afgekoelde cake, en verdeel hier een aantal eetlepels van de koude koffie over. Zo krijg je een lekkere sappige cake met een goede koffiesmaak.
Spuit mooie dopjes van het roomkaasmengsel op de cake en garneer met wat cacaopoeder.

Nieuwsgierig naar meer leuke recepten uit mijn keuken? Check dan http://www.lienskeuken.nl/

Volg mij ook op facebook ( https://www.facebook.com/lienskeuken en instagram (eveline_foodie)!
Video Rating: / 5


Hoe Laat Je Cake Afkoelen


Lees meer over Hoe laat je cake afkoelen


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login