WhatsApp Blauwe Vinkjes Uitzetten

Hoe Kan Je Zien Of Je Geblokkeerd Bent Op Whatsapp

Video over hoe je de blauwe vinkjes in WhatsApp (leesbevestiging) uit kunt zetten.

Ik krijg heel vaak de vraag waarom mensen geen blauwe vinkjes zien als je mij een WhatsApp bericht sturen. Daarom maakte ik er deze video over, waarin ik je uitleg hoe jij dat kunt uitzetten.

De vinkjes in WhatsApp hebben allemaal een betekenis.
Eén vinkje betekent dat je bericht is verstuurd.
Twee vinkjes laat zien dat je bericht bij de ontvanger is afgeleverd.
Blauwe vinkjes betekent dat de ontvanger jouw bericht heeft gezien.

Ik vind de optie van de blauwe vinkjes nutteloos en irritant. Ik zie geen enkele meerwaarde in het feit dat een ander kan zien dat ik mijn bericht heb gezien. Zodra een ander weet dat ik het bericht heb gelezen, verwacht hij of zijn 9 van de 10 keer direct een antwoord. Maar dat lukt niet me altijd. Bijvoorbeeld als je in de auto rijdt, of als je met een belangrijke taak bezig bent. De sociale druk wordt opgevoerd door de blauwe vinkjes. En dat wil ik niet. Ik reageer altijd op berichtjes, maar wel op een voor mij geschikt moment. Anders ben ik de hele dag aan het appen en komt er niets anders uit mijn handen!

De consequentie van het uitzetten van de leesbevestiging is natuurlijk dat ik ook van anderen geen leesbewijzen krijg. Als ik een bericht verstuur, zie ik geen blauwe vinkjes meer en weet ik dus niet zeker of en wanneer iemand het bericht leest. Maar ik vind dat helemaal geen probleem. De ander reageert wel op een bericht als hij of zij daarvoor gelegenheid heeft.

Dringende zaken stuur ik sowieso nooit via WhatsApp. Bellen werkt dan nog altijd het beste.

Ik laat je zien hoe jij de leesbewijzen kunt uitzetten, zowel op iPhone als op een Android toestel:

iPhone:
Open WhatApp
Tab iNstellingen
Tab Privacy
Onderaan staat ‘leesbewijzen’. Die kun je aan of uit zetten.

Android:
Ga naar Instellingen
Klik op Account
Klik op Privacy
Vink leesbewijzen uit

Als je toch je vertrouwde blauwe vinkjes gaat missen, kun je ze direct weer activeren door bovenstaande stappen te volgen en dan voor ‘leesbewijzen AAN’ te kiezen.

Uitzetten Blauwe Vinkjes in groepen
De optie ‘leesbewijzen’ kun je helaas niet selecteren in groepsgesprekken. Daar blijven de blauwe vinkjes dus wél actief. Wil je zien of en wanneer alle deelnemers in een groepsgesprek jouw bericht hebben gezien? Selecteer dan het bericht, houd je vinger korte tijd op het bericht op totdat er een zwarte balk verschijnt met Favorieten, Antwoord, Stuur Door en een pijltje naar rechts. Klik op de pijl naar rechts en selecteer Info. Je krijgt nu een overzicht van wie wanneer jouw berichtje heeft gelezen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening over de blauwe vinkjes. Vind jij ze ook vervelend, of juist heel erg makkelijk en moet je er niet aan denken om ze te missen? Deel je reactie hieronder!

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe kan je zien of je geblokkeerd bent op whatsapp


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login