Wat is een soa?

Hoe Kan Je Chlamydia Krijgen

Een soa is een seksueel overdraagbare aandoening. Een virus of bacterie, die zich verstopt in slijmvliezen en lichaamssappen. Als jij naar bed gaat met iemand die een soa heeft, en er komt geen condoom bij kijken, dan kunnen jullie lichaamssappen zich vermengen. Voor je het weet ben je besmet. En dan ben je nog niet jarig… Jeuk, wratjes, blaasjes, pus, pijn bij het plassen, maar misschien het ergst van allemaal: als je een soa hebt, kan je niet meer lekker ballen!! Da’s balen.

Er zijn veel verschillende soa’s, met allemaal eigen symptomen. Soms merk je zelf niet dat je een soa hebt. Maar dan kom je d’r wel achter na een appje van je ex: ‘heb jij toevallig pijn aan je aubergine?’ Met een soa moet je dus niet rond blijven eh lopen. Naast het lichamelijk ongemak, kan je er onvruchtbaar van raken, of nog erger. Bij de dokter kan je een speciale soatest laten doen. Als je prijs hebt, krijg je antibiotica of een andere behandeling. Al zal je met sommige virussen ook in het bejaardentehuis nog opgescheept zitten…

Als je wisselende partners hebt -gefeliciteerd!- kan je dus maar beter altijd een condoom gebruiken. Want… veilig klaarkomen is beter dan genezen..
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe kan je chlamydia krijgen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login