Slachtoffers autoinbraken dubbel gedupeerd: verzekering keert niet uit

Slachtoffers autoinbraken dubbel gedupeerd: verzekering keert niet uit

EMMEN – Slachtoffers van diefstallen uit auto’s in Klazienaveen, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek hebben dubbel pech. Niet alleen zijn waardevolle spullen weg, de verzekering vergoedt bijna niks omdat de dieven inbreken zonder schade te maken.

“Mijn auto gaat met de afstandsbediening open door op het knopje te drukken en gaat automatisch op slot na een half uur. Dus ik weet zeker dat de auto op slot was”, vertelt Tom Wubbels uit Weiteveen. Hij trof ’s ochtends een overhoop gehaalde auto aan. Dieven gaan er met verschillende spullen met een waarde van 3.500 euro vandoor.

Vaker slachtoffer
Peter Hermans woont een stukje verderop. Hij is al drie keer slachtoffer geworden. De eerste twee keer stond zijn auto bij z’n werk in Klazienaveen en was er wel braakschade. Maar ruim een week geleden weten de dieven zijn auto open te krijgen zonder iets kapot te maken.

Spullen nodig voor werk
“Ik weet dat je eigenlijk geen waardevolle spullen in de auto moet laten liggen, maar ik heb ze nodig voor mijn werk”, vertelt Hermans. “Ik heb een drive-inn show en heb die spullen dus nodig. Ik kan het me niet veroorloven om iets te vergeten. Ik ging er ook vanuit dat ik daarvoor verzekerd was, omdat ik expres een 24-uurs dekking heb afgesloten.”

Ook Wubbels laat om die reden zijn spullen in de auto liggen. “Ik vind het eigenlijk te zot voor woorden, want als er wel schade was geweest dan had de verzekeringsmaatschappij veel meer kosten gehad. Want dan moest ook de schade gedekt worden.”

Twintig inbraken
Bij de politie zijn twintig inbraken bekend waarbij geen sprake is van braaksporen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij nog niet weet hoe de dieven de auto’s hebben opengemaakt en onderzoekt de zaak. Zij raadt mensen aan die iets verdachts zien om 112 te bellen en waardevolle spullen uit de auto te halen.

Hermans laat nu een kluis in z’n auto inbouwen, Wubbels zet alle spullen in huis.
Video Rating: / 5


Hoe Kan Ik Zien Of Mijn Auto Verzekerd Is


Lees meer over Hoe kan ik zien of mijn auto verzekerd is


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login