Mira studie, afdeling gynaecologie Máxima Medisch Centrum

Landelijk onderzoek MMC naar beste behandeling hevige menstruaties
Met de resultaten van nieuw, wetenschappelijk onderzoek kunnen gynaecologen en huisartsen in de toekomst nóg betere zorg bieden aan vrouwen met hevige menstruaties. De landelijke studie is opgezet door gynaecoloog Marlies Bongers van Máxima Medisch Centrum Veldhoven, hét expertisecentrum op het gebied van abnormaal bloedverlies.
Verdeeld over twintig ziekenhuizen en 150 huisartsenpraktijken in ons land nemen de komende jaren 266 vrouwen vrijwillig deel aan het onderzoek. Zij kampen allemaal met hevige menstruatiebloedingen. Omdat de gynaecoloog bij hen geen afwijkingen heeft geconstateerd in de baarmoeder en baarmoedermond, worden deze vrouwen nu doorgaans op twee verschillende manieren behandeld. Methode 1: het inbrengen van een Mirena-spiraaltje waarin een hormoon zit dat menstrueel bloedverlies vermindert of zelfs doet verdwijnen. Bij methode 2 — endometriumablatie — wordt het baarmoederslijmvlies via elektrische energie onder lokale verdoving weggebrand. Beide behandelingen zijn uiterst veilig maar opmerkelijk genoeg is nog niet duidelijk welke het meest effectief is. Voor gynaecoloog Marlies Bongers van MMC Veldhoven was dít de reden om voor het hele land een wetenschappelijk onderzoek op te zetten. Ze doet dit samen met professor Marjolein Berger van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De coördinatie is in handen van Malou Herman, gynaecoloog in opleiding in het Máxima, die gaat promoveren op dit onderwerp.
Lees meer: http://gynaecologie.mmc.nl/over_ons/nieuws/themapoli_abnormaal_bloedverlies_blijft_investeren_in_nog_betere_gynaecologische_zorg2
Video Rating: / 5


Hoe Kan Je Ongesteldheid Uitstellen


Lees meer over Hoe kan je ongesteldheid uitstellen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login