How-to: een wand stucen / muur stucen – Part 2 – Opzetten en Afreien

Leer stucen met Vitalie Interbouw! In deze aflevering “How-to: een wand stucen / muur stucen – Part 2 – Opzetten en Afreien” laten wij zien hoe het gips gemixt moet worden, hoe de mortel op de wand aangebracht wordt en het eerste afrei process.

Mits je de gips verwerkt zoals op de verpakking vermeldt, krijg je precies het gewenste resultaat. Het aanbrengen van de gips mortel op de wand hoort soepel te gaan. Merkt u dat het moeilijk gaat dan is de mix waarschijnlijk te dik. Geen probleem. Gewoon een beetje water bij doen en verder mixen. Mijn mix was een beetje dun. Ik ben daarom eerst onder begonnen en boven geëindigd. Anders krijg je veel aval op de vloer en de mortel vloeit op de wand.

Na het opzetten begin ik gelijk met het afreien. Slechts enkele malen kruiselings afreien en daarna laten intrekken. Bij grotere oppervlakken gelden andere instructies. Daar zullen wij nog er op terug komen.

De informatie is bedoeld voor zowel de doe-het-zelver, als (semi)professionals. Er zijn verschillende manieren om een wand te stuccen. Respectievelijk zijn er verschillende soorten gips- en cementgebonden mortels waarbij steeds een andere manier van werken toegepast kan worden.

Het gereedschap op een rijtje:

* Spackmessen
* Plamuurmessen
* Rap board
* Spaan
* Rij
* Ton
* (Knauf, optioneel) Schuurspons
* Mixer en gaarder
* Trap (optioneel)

Het materiaal op een rijtje:

* Gips ( Goudband, MP75, Rotband, Quickband, etc.)
* Hoeklijn (voor de hoeken) en/of stucstop ( voor diverse scheidingen, bijv. tussen stucwerk en kunststof, hout of metaal)
* Water

————————————–
Stucwerk 123 Playlist: http://j.mp/23vpwOd

Onze website: http://vitalieinterbouw.nl
Facebook: https://www.facebook.com/vitalieinterbouw
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/interbouw-group/
Google Plus: https://google.com/+InterbouwGroup
—————————————–


Hoe Dik Kan Je Stucen


Lees meer over Hoe dik kan je stucen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login