Een teek verwijderen bij je hond of kat

Een tekenbeet kan erg vervelend zijn voor je huisdier. Ze nestelen zich op warme plekjes, zoals achter de oren, achter de voorpoten en in de lies. Wanneer je een teek niet op tijd verwijdert, kan het nare ziektes overbrengen op je huisdier. Het verwijderen van een teek is soms lastig, maar in dit filmpje zie je precies hoe je de teek op twee manieren kunt verwijderen.

Hoe verwijder je een teek met een tekenpincet?

Het verwijderen van een teek met een tekenpincet is erg eenvoudig. Je drukt op de knop achterop het tekenpincet en de klauwtjes gaan open. Zet het pincet dan op de teek. Let er wel op dat je de teek achter de kop vastpakt. Draai de teek links- of rechtsom terwijl je de teek eruit trekt. Het is belangrijk dat je de plek na het verwijderen van de teek goed ontsmet. Doe je dit vooral niet voor het verwijderen. De teek kan dan schrikken en zijn schadelijke speeksel in je huisdier loslaten.

Hoe gebruik je een tekentang haakmodel?

Bij het verwijderen van de teek met een tekentang haakmodel gebruik je ongeveer dezelfde handelingen als met het tekenpincet. Zet de tekenkoevoet achter de kop op de teek en draai en trek de teek eruit. Ontsmet ook weer de plek na het verwijderen van de teek. Let wel op de grootte van de teek, want voor elke grootte is er een ander formaat.

Wanneer moet je een teek verwijderen?

Wanneer een teek zich met bloed heeft volgezogen, kan hij ziektes aan je huisdier overdragen. Om dit te voorkomen, verwijder je de teek het beste binnen 24 uur. Controleer je huisdier daarom vaak op teken nadat hij buiten is geweest.
Video Rating: / 5


Hoe Kan Je Een Teek Verwijderen


Lees meer over Hoe kan je een teek verwijderen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login