Een app maken, hoe pak je dat aan?

Als je een app gaat maken moet je ergens beginnen. AppSpecialisten heeft een aanpak ontwikkelt genaamd ‘van A tot App’, bekijk hem hier:

http://www.appspecialisten.nl/aanpak

Een app laten maken gaat verder dan het vinden van een goede programmeur. Tenminste, als je een succesvolle app wil.

Een goede programmeur is een heel belangrijke schakel, als onderdeel van een groter geheel. Een programmeur zorgt ervoor dat er gegevens worden weergegeven in de app en dat de logica van de app werkt. Als ik op déze knop druk dan moet er dít gebeuren, en als ik op déze knop klik dan dát. Ook schrijft een programmeur het daadwerkelijk programmaatje dat in de appstore komt te staan.

Waar een programmeur niet voor zorgt is dat de app veel gedownload gaat worden. De Android en Apple appstore’s bevatten miljoenen apps, en het is lastig om hiertussen op te vallen. Je zult bijvoorbeeld promotie moeten maken buiten de appstore. Daar zorgt een projectleider of ondernemer voor. Deze persoon zorgt ervoor dat er duidelijke doelen zijn voor de app, implementeert een verdienmodel en verzorgt de promotie van de app. En dat is maar goed ook, want er is veel concurrentie met andere apps. Bovendien zijn mensen kritisch op apps, dus hij zal in gesprek moeten met de doelgroep om erachter te komen hoe de app er uit moet komen te zien.

Een designer speelt niet alleen een belangrijke rol in de vormgeving van de app, ook het gebruiksgemak is belangrijk. Bijvoorbeeld, Apple heeft veel geïnnoveerd met gebruiksgemak, waardoor we nu gewend zijn aan het swipen naar links en rechts om van pagina te wisselen of het pinchen om in te zoomen op een scherm. Een ervaren designer is voorzichtig met te veel visuele poespas in apps. De informatie op het scherm moet vooral duidelijk zijn, zonder te veel fonkelende knoppen en knipperende banners. Ook maken goede designers een ander design voor Android, iPhone en tablets.

Deze drie rollen horen thuis in een team dat een app gaat maken. Soms zijn de rollen onder meerdere mensen verdeelt. Zo kan een tester een programmeur ondersteunen, of kan een adviseur een ondernemer ondersteunen bij het business gedeelte.

Als je een team hebt verzamelt, dan moet je ergens beginnen. AppSpecialisten heeft een aanpak ontwikkelt genaamd van A tot App. Bekijk hem hier:

http://www.appspecialisten.nl/aanpak

____________________

AppSpecialisten is een kennisbank en platform voor app makers en bedenkers. In deze YouTube serie over apps beantwoord David van der Loo de meest gestelde vragen en helpt hij je van A tot App.


Hoe Kan Ik Een App Maken


Lees meer over Hoe kan ik een app maken


Tags :

Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login