Besparen op de boodschappen: zo doen wij dat thuis

Hoe Kan Ik Bezuinigen

Boodschappen. Daar kreeg ik de laatste weken de meeste vragen over. Hoe krijg je dat een beetje betaalbaar? Hoe kun je daarop besparen? Ik laat in deze video zien hoe ik het doe. En wat overblijft? Naar de spaarrekening natuurlijk!

Om te besparen maak ik iedere week sowieso een lijstje. Wat eten we de hele week ’s avonds? Wat is er op en hebben we nodig? Maar ook: wat hebben we nog in huis en kan ik combineren met nieuw te halen producten. De besparing zit echt in vooruit denken. In de video hoor je hoeveel wij uitgeven voor een gezin van 4, met twee kleine kinderen. Ik werk met een boodschappenbudget dat ik expres wat ruim neem, zodat ik wel gemotiveerd ben om er binnen te blijven. En zodat ik me niet te beperkt voel.

Waarom besparen op boodschappen? We werken allebei en verdienen genoeg geld. We kiezen ervoor bewust met geld om te gaan en wat daardoor overblijft aan andere dingen te besteden. Aan dingen waar we gelukkig van worden en blij. Of die ons helpen ook in de toekomst financieel stabiel te blijven.

Over www.PorteRenee.nl

Tof dat je PorteRenee.nl gevonden hebt. Het leukste money-blog van het land. Alles gaat hier over geld, maar dan leuk. Lekker ongegeneerd meekijken met hoe anderen het doen. We hebben het over werk en kinderen, sparen, shoppen, je hypotheek en hoe je je uitgaven een beetje in de hand houdt. Wij geloven dat praten over geldzaken niet saai hoeft te zijn. Maar dat het je enthousiast kan maken om ermee aan de slag te gaan. Omdat het een toffe uitdaging is. Omdat geld je leven makkelijker en relaxter kan maken.

Leuk? Volg ons dan ook op
= www.facebook.com/porterenee
= www.pinterest.com/porterenee
En abonneer je natuurlijk op mijn Youtube-kanaal!

Over Renée

Journaliste Renée (33) belandde een paar jaar geleden flink in de schulden. Ze stond wel 40.000 euro in het rood. Tot die tijd had ze altijd geld uitgegeven zonder erbij na te denken. Gewoon omdat dat kon. Door die schulden ging de knop op. Ze ging zien dat geld zoveel meer was dan euro’s die op je rekeningen worden gestort en die je daarna weer uitgeeft. Het bepaalt nogal wat in je leven, zeg. Ze ging aflossen en daarna door met sparen. Van -40.000 euro groeide haar vermogen naar +100.000 euro.

Niemand praatte over geld. Balen, vond Renée dat. En zonde ook. Dus begon ze haar eigen money platform PorteRenee.nl. Hier probeert ze anderen te inspireren om geld ook te gaan zien als een manier om je lievelingsleven te creëren. Ge;d is niet saai of onbelangrijk. Gebruik het op de juiste manier en het maakt zelfs gelukkig!

Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe kan ik bezuinigen


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login