Woningruil: Hoe krijg ik het voor elkaar? – Woningmarkt TV: Aflevering 92

In deze aflevering praat Jannetta nogmaals met Barend Treep, NVM makelaar, over woningruil. We hebben het eerder al gehad over wat het is en we hebben een praktijkvoorbeeld besproken. Maar wat moet je doen als jij het ook zou willen?

Volgende stap
Als verkoper moet je gaan nadenken over je volgende stap. Waar wil je naar toe? Hoe groot moet het zijn? Wil je een tuin of juist niet? Breng dit duidelijk in kaart voor jezelf.
Bekijk op Funda welke huizen in aanmerking komen.

Makelaar
Als je in kaart hebt gebracht wat je volgende stap is, maak dit dan kenbaar aan de makelaar bij wie je huis in de verkoop staat. Vraag aan je makelaar of hij dit kenbaar wil maken aan de eigenaars van de huizen waar je oog op is gevallen. Je makelaar kan dan kijken of er wellicht een match is.

Waardeverschil
Het komt maar weinig voor dat huizen dezelfde waarde hebben. Het waardeverschil moet je overbruggen. De ene partij krijgt mogelijk geld toe, en de andere partij moet bijbetalen. Het is belangrijk dat je kijkt naar het verschil en niet naar het bedrag wat je alleen voor de verkoop zou krijgen, of het bedrag wat je alleen bij aankoop wilde besteden.


Hoe Doe Ik Woningruil


Lees meer over Hoe doe ik woningruil


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login