Opruimen doe je zo! Stappenplan

In dit filmpje zie je hoe professional organizer Flennie van Flennie Helpt in 4 stappen helpt jouw huis op te ruimen.

Visualiseer Meer: Voordat je begint met opruimen stel je jezelf voor hoe jouw ideale leven of probleemplek eruit moet ziet.

Stap 1: Voorbereiden
Kies de startplek waar je op dit moment last hebt van rommel of chaos. Kies een dag uit waarop je deze plek gaat opruimen, noteer in je agenda en bepaal hoeveel tijd je daarvoor uittrekt. Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht. Zet opruim spullen klaar, waaronder 3 dozen 1 voor spullen die Blijven, 1 voor spullen die ergens Anders horen en 1 voor spullen die Weg kunnen naar de kringloopwinkel. Ook een vuilniszak, een stofzuiger en een emmer met een sopje hoort bij de opruim spullen.

Stap 2: Sorteren
Sorteer de spullen van de startplek over de dozen en de vuilniszak. Laat alles door je handen gaan. Heb je moeite met kiezen wat er weg kan en wat kan blijven? Mail Flennie Helpt voor een vrijblijvend intakegesprek of een werkafspraak.
Als de startplek leeg is maak je deze schoon met een sopje. Probeer niet langer te werken dan je je had voorgenomen!

Stap 3: Indelen
Zet de vuilniszak bij het vuil of in de container. Zet de doos met spullen die Weg kunnen vast in de gang of in de auto. Breng de spullen uit de Anders doos naar de plek waar ze horen, ga nog niet daar indelen, dat doe je pas als dat de startplek is waar je gaat opruimen! Zet de spullen die blijven terug op de huidige startplek. Ziet het eruit zoals je je had voorgesteld?

Stap 4: Volhouden
Om te zorgen dat je het volhoudt om je huis netjes te houden is het verstandig om iedere dag de eettafel en het aanrecht op te ruimen en schoon te maken. Als je dit een aantal weken hebt gedaan stel je een wekelijks opruimkwartiertje in waarin je alle horizontale vlakken leeg maakt. Vervolgens stel je een maandelijks opruimuurtje in waarin je een startplek kiest en opruimt volgens het stappenplan. Zet altijd een wekker zodat je niet langer werkt, maar ook niet korter! Een afstreeplijstje werkt motiverend en vergeet niet een beloning in het vooruitzicht te stellen!

Succes!
En heb je vragen of lukt het niet alleen om aan de slag te gaan? Stuur een mail naar info@flennie.nl of kijk op www.flennie.nl en maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek!


Opruimen Hoe Doe Ik Dat


Lees meer over Opruimen hoe doe ik dat


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login