Huishouden doe je zo! Dweilen

In dit filmpje zie je hoe professional organizer Flennie van Flennie Helpt de vloer dweilt in twee stappen. Let op de supertip!

Visualiseer Meer: Voordat je begint met opruimen en schoonmaken stel je jezelf voor hoe jouw ideale (schone) leven of probleemplek eruit moet ziet. Dit helpt je bij het volhouden van jouw opruim- en schoonmaakklus!

Stap 1: Voorbereiden
Het spreekt voor zich dat je de rommel van de vloer opruimt voordat je gaat dweilen. Heb je daar nog hulp bij nodig? Bekijk dan eerst het filmpje: Opruimen doe je zo! Stappenplan. Is de vloer leeg? En heb je de vloer daarna geveegd of stof gezogen?
Pak dan een emmer, een dweil en een geschikt (milieuvriendelijk)reinigingsmiddel voor de betreffende vloer. Er zijn vele soorten vloeren die op een verschillende manier schoongemaakt moeten worden. Zo gebruik je liever geen groene zeep op plavuizen en kun je een ongelakte vloer beter niet te nat dweilen. Ook zijn er veel verschillende attributen op de markt om de vloer te dweilen, denk aan de mop, ouderwetse kantoenen- of microvezeldweil. En bezuinig niet op goed materiaal en schoonmaakproducten! Aan een vieze mop of dweil met gaten heb je weinig als je goed wilt schoonmaken. Goed schoonmaken gaat nou eenmaal sneller en makkelijker als je met goed spul werkt!

Stap 2: Aan de slag
Er zijn een heleboel mooie, handige systemen op de markt om zo goed en weinig arbeidsintensief mogelijk de vloer te dweilen. De beste manier van dweilen blijft naar mijn mening toch, met de neus dicht op de vloer, met de dweil in de hand en op de knieën. Je kunt dan goed aanvoelen hoe nat de dweil is en mist geen hoekje en geen vlekje. Ik geef toe, leuk is anders, maar geeft wel het beste resultaat!

Tip: Maak het Leuk
Om het schoonmaken in het algemeen en het dweilen in het bijzonder wat leuker te maken adviseer ik altijd om een lekker meezing muziekje op te zetten met een lekkere beat! En wil je er een echt feest van maken: haal die oude rollerskates eens uit de mottenballen!
Rock and Roll!

Succes!
En heb je vragen of lukt het niet alleen om aan de slag te gaan? Stuur een mail naar info@flennie.nl of kijk op www.flennie.nl en maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek!
Video Rating: / 5


Hoe Doe Ik Het Huishouden


Lees meer over Hoe doe ik het huishouden


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login