Hoe werkt de btw-aangifte? Boekhoudvragen vlog 4

Hoe Doe Ik Omzetbelasting

Hoe werkt de btw-aangifte? Boekhoudvragen vlog 4

Hoe werkt de btw-aangifte? Deze vraag beantwoorden we in deze video. Als ondernemer moet je btw-aangifte doen. In de vorige video hebben we al uitgelegd hoe het zit met btw. Heb je de vorige video nog niet gezien, kijk ‘m hier terug: https://goo.gl/XhMtxv

Weet jij wanneer je btw-aangifte moet doen? Als je net begonnen bent met je bedrijf krijg je de eerste keer van de Belastingdienst een brief dat je btw-aangifte moet gaan doen. Er zijn 3 btw-periodes: per maand, kwartaal of jaar.

Normaal gesproken doe je ieder kwartaal btw-aangifte. Dat betekent dus dat je 4 keer per jaar btw-aangifte moet doen. Je kunt ervoor kiezen om per maand btw-aangifte te doen, maar dan moet je dit aanvragen bij de Belastingdienst. Ook kan het zijn dat de Belastingdienst jou verplicht om per maand aangifte te doen, bijvoorbeeld als je wel eens te laat bent geweest met btw-aangifte, of te laat betaald hebt.

Ook kun je per jaar btw-aangifte doen. Dat is natuurlijk wel fijn, want dan hoef je maar 1 keer per jaar aan je aangifte te denken, in plaats van 4 of zelfs 12 keer. Maar dit kan alleen als je een kleinere ondernemer bent, die minder dan 1883 euro per jaar aan btw betaalt. Moet je dus meer dan 1883 aan btw betalen, dan moet je per kwartaal of maand aangifte doen.

Omdat de meeste ondernemers per kwartaal aangifte doen, gaan we daar nu hier ook van uit. Dat betekent dat je uiterlijk de volgende datums btw-aangifte moet hebben gedaan:
1e kwartaal 30 april
2e kwartaal 31 juli
3e kwartaal 31 oktober
4e kwartaal 31 januari

Tip: Doe op tijd btw-aangifte. Misschien denk je nu van ‘Jahaaa, logisch!’ Maar je zult zien dat je dit vrij snel kunt vergeten. Bovendien moet je niet alleen op tijd je btw-aangifte doen, maar ook op tijd betalen. Zorg dat je betaling op tijd bij de Belastingdienst binnen is, anders loop je het risico op een boete.

Tip: Ben je bang om je btw-aangifte te vergeten? Download dan de Btw-Alert App van de Belastingdienst. Zo weet je altijd precies wanneer je weer aangifte moet doen.

Deze serie is gemaakt door boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. Check de website voor meer informatie en probeer het gratis uit: https://goo.gl/J9rH36

Bekijk de andere filmpjes van de serie Boekhoudvragen:

Wat is boekhouden? Boekhoudvragen 1
https://goo.gl/PWtBzq

Wat zijn debiteuren en crediteuren? Boekhoudvragen 2
https://goo.gl/MhZEfg

Hoe werkt btw? Boekhoudvragen 3
https://goo.gl/XhMtxv

En bekijk ook meteen de video die we tegelijk met deze hebben geplaatst:
Hoe doe je btw-aangifte? Boekhoudvragen 5
https://goo.gl/9qq6XV

Hoe werkt de kleineondernemersregeling? Boekhoudvragen 6
https://goo.gl/nrkgBu

Zaken doen met bedrijven in het buitenland, hoe werkt dat? Boekhoudvragen 7
https://goo.gl/sTgygS

Zaken doen met particulieren in het buitenland Boekhoudvragen 8
https://goo.gl/vM8rki

Wil je op de hoogte blijven van onze video’s? Abonneer je dan op ons kanaal:
https://goo.gl/8GRtHh
_________________________________________________________________
Deze video is gemaakt in samenwerking met e-Boekhouden.nl. Dit is een online boekhoudprogramma waarmee je heel gemakkelijk btw-aangifte doet. Op https://www.e-boekhouden.nl maak je heel gemakkelijk een gratis proefaccount aan.

e-Boekhouden.nl is gratis voor startende ondernemer. In de eerste 15 maanden van je bedrijf kun je gratis gebruikmaken van het boekhoud- én facturatieprogramma. Kijk op https://www.e-boekhouden.nl/starters en ga gratis boekhouden.

#hoewerktbtwaangifte #btwaangifte #eboekhouden
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe doe ik omzetbelasting


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login