Hoe houdt je een video-POLL: wat vinden jouw kijkers?

http://easyvideomarketing.nl

Vragen stellen aan je klanten

Als je wil weten wat je klanten vinden van jou, jouw bedrijf, je diensten, kun je ze dat natuurlijk vragen. Voor enquetes op grotere schaal zijn prachtige online tools. Bijvoorbeeld: Surveymonkey. En ook andere tools.

Maar ja…zeg nou zelf: het blijft een vragenlijst die je voorschotelt. Vaak nog lang ook als je niet uitkijkt. Met risico op afhakers. Waarbij je natuurlijk hoopt op een zo mogelijke hoge respons. Kan het ook anders? Korter en krachtiger? Doorlopend? Groeiende respons?

Yep, dat kan!

Zeker ls je ook nog eens zelf in beeld bent? Wordt het nog dynamischer en aantrekkelijker wordt om te reageren als respondent…

Vragenlijst via een video-poll: de YouTube poll

Stel je maakt video’s. YouTube vlogs bijvoorbeeld. Met enige regelmaat. Over bepaalde onderdelen van jouw expertise. Goed voor je vindbaarheid. En je wil je een enquete houden. In plaats van één keer een complete vragenlijst te sturen, stel je een paar vragen in die video. Waarbij die vragen – direct met de antwoordopties- in beeld kunnen komen. De kijker kan meteen zijn of haar antwoord aanklikken. IN de video. Hoe cool is dat?

Hoe doe je dat…die YouTube poll?
Onder je YouTube video waarin jij die vragen wil stellen zit een zogenaamde “card” icon. Via YouTube cards kun je die vragen toevoegen. In de video hierboven zie je precies hoe ik dit doe. Vergeet niet om kijkers eerst te stimuleren om jouw vragen te willen beantwoorden. Begin dus niet plompverloren met het stellen van de eerste vraag. Juist omdat je zelf voor de camera staat kun je die betrokkenheid nog sterker stimuleren. En tja…je hoeft de video maar 1x te maken en na verloop van tijd heb je steeds meer respondenten.

Waar zie je de antwoorden? De antwoorden die jouw respondenten geven vindt je in je video bij de vraag. Kijk naar de video hierboven en je ziet precies wat ik bedoel. Maar je kan ook via “analytics” naar de betreffende video zoeken en daar de statistieken/respons bekijken. Alleen duurt dat even voordat YouTube die verwerkt heeft. De gegevens daar zijn wel uitgebreider.

De goede vragen…

Zorg dat je de goede vragen stelt. Bedenk vooraf wat je met een antwoord kan of doet. Wat weet je dan? Wat heb je er aan? En vooral: wat heb je er aan zodat je kijkers/doelgroep er iets aan hebben? Zeker omdat je hier maximaal 5 vragen kan stellen, ben je beperkt. Maar dat dwingt je goed na te denken. Juist omdat met een vlog één deelonderwerp aanraakt, hoef je misschien ook maar drie vragen te stellen.

Er is een nadeel ten opzichte van de vragenlijsten zoals je die wel eens online, met tekst, voorbij ziet komen. Daar is je volgende vraag vaak gebaseerd op het antwoord dat je op een vorige vraag hebt gegeven. Dat kan hier helaas niet. Nog een reden om het kort en krachtig te houden. Met kans op hogere respons-;)

Vond je deze video waardevol? Dan vind ik het leuk als je ‘m deelt zodat je vrienden er ook iets aan hebben. Dank je wel!

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=nHLVeA5u5KI

Easyvideomarketing: over de YouTube video-poll
Ted Daamen


Hoe Vind Ik Dat Ik Het Doe Vragenlijst


Lees meer over Hoe vind ik dat ik het doe vragenlijst


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login