Afkitten: tips om netjes af te kitten | Verven | How to met GAMMA

Hoe Doe Je Kitten

Hoe kun je netjes afkitten in huis? In deze video laten we je zien hoe je netjes afkit, of dat nu op de trap, bij een plint of in de badkamer is. ⇨ Wil je gratis meer klusvideo’s van GAMMA zien? ⇨ http://bit.ly/2uGKJNU

Kit heb je nodig bij de meest uiteenlopende klussen. Met kit dicht je namelijk kieren en naden af. Bij bewegende delen maak je hiermee een elastische afdichting, in de badkamer zorgt siliconenkit voor een waterdichte afsluiting.

Tip! 
Wil je de kit overschilderen? Check dan van tevoren de verpakking om te ontdekken of de kit die je gaat gebruiken overschilderbaar is. Zo kun je acrylaatkit bijvoorbeeld wel overschilderen en siliconenkit niet. 
 
Tip! 
Acrylaatkit gemorst? Verwijder dit meteen met een natte doek. Pas wel op met siliconenkit: dit kan je niet verwijderen met water. 
 
Tip! 
Wil je een sterkwerkende voeg gaan kitten, kies dan voor een extra flexibele kit een polymeerkit deze kitten zijn overschilderbaar en extra flexibel en vangen de werking tussen verschillende materialen goed op zodat de kitvoeg langer strak blijft en er geen scheuren ontstaan. ⇨ Bekijk ook onze website voor meer informatie ⇨ https://bit.ly/32B6M7l
 
—————————————

Bekijk hier een stappenplan voor het netjes afkitten in of rondom je huis:

00:00 – Afkitten: tips om netjes af te kitten | Verven | How to met GAMMA

00:34 – Stap 1: De ondergrond vetvrij maken 
Maak de ondergrond vet- en stofvrij en zorg ervoor dat dit goed droog is. Verwijder eventuele oude kit voordat je begint.  
 
00:47 – Stap 2: De kitkoker opensnijden 
Snijd met een scherp mes het topje van de kitkoker af net boven de schroefnaad. Bevestig vervolgens de spuitmond op de koker. 
 
01:04 – Stap 3: De spuitmond schuin afsnijden 
Snijd nu de spuitmond van de kitspuit schuin af, zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte. 
 
01:21 – Stap 4: De naad of kier kitten 
Plaats de koker in de kitspuit. Breng in een gelijkmatige beweging de kit ruim en gelijkmatig aan. Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden. Werk vanuit een hoek met de schuine kant van de spuitmond naar beneden. 
 
Tip! 
Druk de ontspanklem in op het moment dat je aan het einde van de voeg bent. Zo voorkom je dat er meer kit uit de kitspuit blijft komen. Nb: niet alle kitspuiten hebben die functionaliteit 
 
01:52 – Stap 5: De kit gladstrijken 
Maak je vinger nat en strijk de aangebrachte kit voorzichtig glad. Druk hierbij niet te hard op de kit. Verwijder eventuele restjes met een vochtige doek. 
 
Tip! 
Met een speciale kitspatel kun je gelijkmatiger druk uitoefenen. Dat geeft een strakkere naad. 
 
Tip! 
Wil je aansluitingen bij je bad of het aanrecht dichtkitten? Gebruik hier zelfklevende sanitairstrips. Hiermee maak je in een keer een waterdichte, strakke voeg. 

Wil je alles nog een rustig nalezen? Bekijk dan onze website: https://bit.ly/32B6M7l

—————————————

Welke gereedschappen heb je nodig voor het netjes afkitten?
Kitpistool
Spuitmond
Afbreekmes
Zachte doek

—————————————

Welke materialen heb je nodig voor het netjes afkitten?
Kit 
Zeep

—————————————

In deze afspeellijst vind je alle klusvideo’s omtrent verven! Hoe schilder je een houten binnenkozijn? Hoe kun je netjes afkitten? Hoe verf je een muur of hoe verf je een deur? Wil je tips hebben bij het zo goed mogelijk schilderen van jouw huis? Dan zit je in de playlist alles over verven van Gamma goed! We geven je tips, trucs, helpen je met handige stappenplannen en zorgen ervoor dat jij eenvoudig en snel aan de slag kunt met verven in huis!

—————————————

Welkom op het YouTube-kanaal van GAMMA. Al 40 jaar is GAMMA toonaangevend op het gebied van klussen en klusbenodigdheden. Je vindt onze GAMMA bouwmarkten overal in Nederland! Voor elke klus hebben we iets in huis om je te helpen. Of je nu de juiste producten zoekt om te stucen, of bezig bent met het schilderen van je kozijnen, op ons YouTube-kanaal helpen we je aan meer informatie. GAMMA heeft een enorm assortiment aan doe het zelf materialen en gereedschap, decoratieve elementen voor huis en tuin en diensten die het doe-het-zelven gemakkelijker maken.

– Volg GAMMA ook op –
Website: http://www.gamma.nl
Facebook: http://www.facebook.com/gamma.nl
Instagram: http://www.instagram.com/gamma_nl
Pinterest: https://nl.pinterest.com/GAMMA_NL/
Twitter: https://twitter.com/gammanl
#gamma #netjeskitten #verfklus
Video Rating: / 5


Lees meer over Hoe doe je kitten


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login