Administratie doe je zo! Stappenplan

Administratie doe je zo! Stappenplan

In dit filmpje zie je hoe professional organizer Flennie van Flennie Helpt in 4 stappen helpt jouw administratie bij te houden

Visualiseer Meer: Voordat je begint met opruimen stel je jezelf voor hoe jouw ideale leven of probleemplek eruit moet ziet.

Stap 1: Open de post dagelijks
Haal de post dagelijks uit de brievenbus. Open de envelop en gooi de envelop direct in de papierbak. Zorg voor twee tijdschrift cassettes DOEN en BEWAREN op de plek waar je de post gewoonlijk opent.
Beoordeel of er actie nodig is of dat het nodig is de brief te bewaren omdat het als bewijs kan dienen. verdeel de post over twee tijdschrift cassettes DOEN en BEWAREN. Kost een actie maar 5 minuten? Doe het dan direct!

Stap 2: Handel acties wekelijks af.
Plan 30 minuten per week in jouw agenda op een vaste dag om administratie taken af te handelen. Haal de papieren uit de DOEN bak en werk de taken af. verplaats documenten die zijn afgehandeld naar de BEWAREN bak indien ze nodig zijn voor het archief.

Stap 3: Archiveer maandelijks.
Plan 30 minuten in de maand in je agenda voor uitgebreider werk aan de administratie. Haal de documenten uit de BEWAREN bak en berg deze op in ordners of hangmappen.

Stap 4: Schoon jaarlijks op.
Plan aan het begin van het jaar een uur of langer in je agenda voor het opschonen van jouw archief. Ga alle ordners na en bekijk welke documenten vervangen kunnen worden door nieuwe (vb de verzekeringspolis) en welke documenten naar de papierbak kunnen. Haal documenten voor de jaarlijks belastingaangifte uit de ordners/ hangmappen ter voorbereiding van de aangifte.

Uiteraard kun je dit stappenplan ook toepassen op jouw email. print en scan alleen de documenten die nodig zijn om te BEWAREN en doe deze dan in de daarvoor bestemde tijdschrift cassette.

Zet altijd een wekker zodat je niet langer werkt, maar ook niet korter! Een afstreeplijstje werkt motiverend en vergeet niet een beloning in het vooruitzicht te stellen!

Succes!
En heb je vragen of lukt het niet alleen om aan de slag te gaan? Stuur een mail naar info@flennie.nl of kijk op www.flennie.nl en maak een vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek!
Video Rating: / 5


Hoe Doe Ik Mijn Administratie


Lees meer over Hoe doe ik mijn administratie


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login