(5/5) Wordt iedereen spiritueel als religies verdwijnen?

In Nederland is de groep mensen die zegt “spiritueel” te zijn tegenwoordig even groot als de groep kerkgangers. Maar wat is dat eigenlijk, spiritualiteit? Ruard Ganzevoort (Vrije Universiteit) vertelt je hoe de mens al eeuwenlang een soort doe-het-zelf religie in elkaar knutselt, waarbij er ook ruimte is voor ook allerlei oudere tradities (de kerstboom!) en andere vormen van devotie en spiritualiteit (Lourdes). Maar telt dat Boeddhabeeld dat jij in het tuincentrum gekocht hebt, dan ook? Dat hoor je in dit college!

——————————————————————————————–

Deze week in Universiteit van Nederland:
Theoloog prof. dr. Ruard Ganzevoort

Ruard Ganzevoort (Vrije Universiteit) is hoogleraar Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam gefascineerd door de soms moeizame relatie tussen religie en samenleving.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie! http://www.universiteitvannederland.nl/college/wordt-iedereen-spiritueel-als-religies-verdwijnen-2

——————————————————————————————–

Over de Universiteit van Nederland:
De beste hoogleraren van Nederland geven gratis college op internet. Elke werkdag komt er een nieuw college online, en elke week een nieuwe hoogleraar.

Een opname bijwonen? Dat kan!
Vier avonden per maand nemen we colleges op in Club AIR, Amsterdam, en jij kunt daarbij zijn. Tijdens zo’n avond nemen we vijf colleges van een kwartier op, gevolgd door Q&A en meet and greet (want tegen die tijd is de hoogleraar een rockster). Een echte aanrader!
Voor tickets en meer info ► http://www.universiteitvannederland.nl/college-bijwonen/

Check onze website! ► http://www.universiteitvannederland.nl/
Twitter ► https://twitter.com/UniversiteitNL
Facebook ► https://www.facebook.com/UniversiteitVanNederland
Video Rating: / 5


Spiritualiteit Hoe Doe Ik Dat


Lees meer over Spiritualiteit hoe doe ik dat


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login