3 tips bij het onderhandelen over een huis

In de vorige aflevering vertelde Jannetta wat je als verkoper kan doen om een bod op je huis te krijgen. Vandaag vertelt Jannetta hoe je als koper en verkoper het onderhandelingsproces soepel te laten verlopen. Het gaat om drie dingen:

Communicatie
Timing
Prijs

Communicatie
Veel kopers denken dat als je iets af kraakt en negatief bent over alles dat dit een positieve invloed heeft op de prijs. Dit is niet zo bij huizen kopen. Je jaagt hiermee de verkoper in het harnas. Hierdoor kan je juist de verkoper de hakken in ’t zand zetten. Hier speelt de gunfactor een rol. De verkoper moet je het huis gunnen.

Breng je bod mondeling uit. Je kunt het bod toelichten en de andere partij hoort de emotie. Bevestig je bod schriftelijk.

Timing
Het tijdstip van reageren moet je afstemmen op de andere kant. Als koper heb je een bod uitgebracht en de verkoper doet er even over om te reageren dan hoef jij ook niet meteen te reageren. Het is verstandig om niet direct te reageren. Hoor het bod aan, schrijf het op en zeg dat je erop terugkomt. Bespreek het bod met anderen (partner, hypotheekadviseur). Slaap er desnoods een nachtje over en kom er dan op terug.

Prijs
Vooraf kun je bepalen wat jij als koper maximaal wilt betalen en als verkoper wat je minimaal wilt krijgen. Dan weet je waar je grenzen liggen. Gooi niet meteen de deur dicht als het bod of tegenbod niet naar je zin is. Hou de deur open, want je weet nooit hoe het loopt. Als het verschil heel klein is, ga dan kijken of je kunt middelen.
Video Rating: / 5


Hoe Doe Ik Een Bod Op Een Huis


Lees meer over Hoe doe ik een bod op een huis


Login

Don't have an account ? Sign Up

Register New Account

Already have an account ? Login

Reset Password

Already have an account ? Login